Stell av mustachen

Stell av mustachen

Mustasjen krever det samme stell som håret. Den skal vaskes like ofte som håret og krever de samme midler som håret. Man bør ha en god sjampo og det er også å anbefale kondisjonering etterpå for å behage mustachehårene. Vi må huske at de fleste av oss svetter først på overleppen og da er renhold viktig.

Det finnes også vitaminkremer som man kan smøre inn mustasjen med, dette får man viten om hos de ulike frisører. Samspillet mellom sjampo og kondisjonering vil unngå at mustasjen blir tørr og hudirritasjoner. Dersom du får slitte ender, anbefales det at disse klippes av, og at du bruker kondisjonering oftere. Vi med mustasjen som interesse og liv, bør også bruke en saks når vi klipper mustasjen av høy kvalitet og av stål.

For å stelle mustasjen videre er det det samme om man bruker børste eller kam for å stelle mustasjen. Det finnes anbefalinger på at man bør kombinere denne bruken.

Vi kan også farge mustasjen. Menn med brunt, lyst og mørkt hår får ofte en rødlig mustach. Dette kan være veldig fint, men noen ønsker likevel å farge mustasjen. F.eks. det å farge mustasjen på bestemte deler, striping kan være et godt alternativ, og det kan få ansiktet til å få de riktige proporsjoner utseendemessig. Vi har ikke funnet noen anbefalinger for å farge mustasjen. De første grå hår kommer oftest først i mustasjen og deretter på hodet. Noen av oss ønsker å skjule dette eller liker det ikke. En farging vil ofte føre til en så stor fargekontrast at det vil ikke være noen fordel utseendemessig, og derfor anbefales ikke dette.

Noen av oss får flekker i ansiktet der hår gror, som er fullstendig fargeløse. Disse flekkene bør selvsagt farges, og man bør gjøre det minst en gang i uken. Vi med mustasjer tar selvsagt denne utfordringen.

Mustachvoks/krem. På markedet finnes det ulike typer men disse må skilles i kremer og vox. Mustachkremen er vannbasert, ikke så holdbar som en vox, men lettere å vaske ut. Foruten dette er det individuelt å finne frem til det som passer best. Vis de ulike typene.Skippys

Hvordan få mustasjen til å gro

Lev sunt. Vær mye ut i frisk luft og helst kald luft. Den fysiske reaksjonen på dette.

Stå på hodet, noe som vil vitalisere kretsløpet og er viktig både for mustasjen og håret på hodet.

Stell huden innerst der mustachhårene gror, og vær nøye med stellet ellers.

Vitamin B.

Vi har enda ingen doping produkter som vi kjenner til.